Количка

Количката е празна.

Количка

Количката е празна.

Празнични занимания за деня на майката

Празнични занимания за деня на майката

  • 06 March, 2024
  • Milka Ignatova



За деня на майката може да подготвите няколко весели и интересни занимания с детето си. Така ще имате споделено време и детето ще ви поднесе нещо, което сте направили заедно.

Ето и моите простички, но класически предложения:

1. Направете картичка.
Ако детето не може само вие му помогнете. Нека рисува, твори, с моливи или бои. Дайте му свобода. Може просто да му кажете, че много ви се иска да имате картичка от него и да я направите заедно или то само, както предпочита. Дайте му свобода и нека този спомен и картичка да ви топлят.

Картичка МАМА


2. Нарисувайте картина.
Отново дайте свобода на избор с какво детето ще рисува или какво си представя. Може да се включите и вие ако то иска или картината да бъде изненада за вас. След това я сложете на видно място, детето ще е много доволно от себе си.

Дъга за МАМА


3. Оцветете гипсови фигурки.
Децата обичат много различните фигурки, може да вземете по една за вас и детето ви и започвайте да творите. Ще бъде много весело и ще си подарите ценно време, е и фигурки.

Мече от гипс


4. Направете бижута от макарони.
Вземайте старите макарони, оцветете ги шарени и нижете на конец. Тук вече може да развихрите въображението си и да правите гривни, гердани, колани, каквото ви хрумне. Обещавам, че ще е весело!

Гривна от макарони


5. Сгответе за мама.
Споделете любимото си ястие с детето, ако все още не сте го направили, и превземайте кухнята. Дайте детето да бърка, да сипва, да докосва храната и бъркалките. Ще е мръсно, но и весело, а накрая ще похапнете. Какво по-хубаво на празника!?


Радвайте се на споделените мигове, толкова са важни. Струват ни се безкрайни дните и нощите, но истината е, че много скоро те няма да са точно такива. Ще жадуваме за разхвърляни играчки и драскане по стените. Радвайте им се СЕГА!

П.П. Татко също може да се включи във всички изброени занимания, да не се страхува ... хи-хи.

Сподели:
Стара публикация Нова публикация

Коментирай

Translation missing: bg-BG.general.search.loading