Количка

Количката е празна.

Количка

Количката е празна.

Защо детето да посети рано зъболекар?

Защо детето да посети рано зъболекар?

  • 19 June, 2024
  • Milka Ignatova

Понякога зъбите сякаш ги оставяме на заден план. Виждаме ги наредени или тепърва растящи и си казваме, че има време за тях. Понякога дори смятаме, че от само себе си ще са здрави и не се замисляме колко голямо значение имат върху живота ни. Аз лично, както всичко друго препоръчвам ранната консултация и прегледи със специалисти. Дори и всичко да е наред. Така ще си спестите евентуални трудности по-нататък, а и ще получите полезни съвети при грижата за вашето дете.

Тук ще споделя моите три най-важни причини да подкрепям ранните прегледи от зъболекар:

  1. Здравето.

Естествено на най-първо място е здравето. Аз лично от дете се боря с болни зъби и знам колко може да е болезнено физически и колко трудно може да се изживее, особено от едно дете. Затова винаги правете профилактични прегледи и не се притеснявайте да питате. Добрата зъбна хигиена също е водеща. Случаите са различни, разбира се може да правите всичко , както трябва и пак да има проблеми със зъбите детето. Но ако се консултирате със специалист, те ще бъдат минимализирани.

 

  1. Говор и хранене.

Храненето е основен процес и може да бъде нарушено по някакъв начин от изменения или болни зъби. Дори минимална болка може да повлияе върху храненето на детето. Както вече разбрахте, знам го от личен опит. Храненето е и един от основните начини за раздвижване и развитие на артикулационните органи. Освен това при липсващи зъби или изменения в подредбата на зъбите, може да се повлияят определени говорни звукове и да бъдат нарушени.

 

  1. Увереност.

Когато дете има нарушени или по някакъв начин не се чувства комфортно със своите зъби, може да има притеснения да се изказва или да се смее дори. За съжаление може да бъде обект на подигравки и това силно да повлияе на самочувствието и увереността му. Но, здравите зъби пък могат да направят обратното. Да допринесат за увереността на детето при разговор или публични изяви.

 

 

Не подценявайте усмивките на децата и вашите! Грижете се за тях!

Сподели:
Стара публикация Нова публикация

Коментирай

Translation missing: bg-BG.general.search.loading