Количка

Количката е празна.

Количка

Количката е празна.

7 Игри За Детско Коледно Парти

7 Игри За Детско Коледно Парти

  • 15 December, 2022
  • Milka Ignatova

Коледа е време за емоции, подаръци и забавления. Какво по-забавно от коледно детско пари!? Всяко дете обича да бъде с приятелите си независимо дали е празник или не. А ако има нещо сладичко за хапване, музика и игри ще бъде още по-добре. Как започва коледното детско парти?

Не може да има парти без гости, с които да празнувате. Ето, че подготовката за партито започва с изпращането на поканите. Може да бъдат електронни или не, но е важно да са заредени с коледно настроение. След като вече имаме гости е ред да помислим с какво ще ги почерпим. И тъй като нашите гости са сладки малчугани е хубаво да има сладички неща и нещо за пиене, разбира се и баничка със сиренце ще бъде чудесно допълнение. Аз лично винаги залагам на домашна баница, кексчета, крекери и бисквитки. За пиене се старая да има мляко с какао, чай и сок. Разбира се, за майките от същото с добавка кафе ако е през деня партито.

След като храната е готова винаги залагам на това да е празнично представена и декорирана за по-голяма радост и на децата, та и на нас възрастните. Че кой не обича коледни декорации!? Е, май всичко е готово, но за детското присъствие е хубаво да се постараем повече, все пак партито е тяхно или поне така твърдим възрастните. Хубаво е да си подготвите плейлист с коледни песнички, по възможност само да се слушат, без да е гледат на телевизор или друго устройство. И след това идва ред на забавните игри, които сте им приготвили.

чашки веселба стрелба

Първата игра е редене и стреляне по чашки. Е, не обикновени чашки, а чашки снежен човек. Може да са пластмасови, но по-добре картонени, все пак опазват околната среда. Вземате бели чашки, нарисувате им очи, нос морков и уста и вече са снежни човечета. Строите кула и всяко дете прави опит с топче да я събори. Може да раздавате и награди, децата няма да се възпротивят стига да има за всеки.

картон елха

Втората игра е под формата на елха. На голям картон нарисувайте елха, направете кръгли дупки в нея и я закрепете към кош или кашон. Дайте топките на децата и нека напълнят коша, като мушкат топчетата през дупките на елхата. Отново наградите са добре дошли.

дядо коледа от картон

Третата игра е сглобяване на Дядо Коледа или Снежко, което изберете. Може да изрежете и подготвите предварително необходимите части и лепилото, за да е по-удобно за всички. Давате частите на децата, както лист и лепило и нека сглобяването започне. Играта може да се играе и по отбори, както и за време. Накрая наградите, разбира се.

коледни картички

Четвъртата игра е работилница за картички, може да бъде и за играчки, вие избирате. Аз лично избирам картички, децата успяват да се справят сами, но зависи много и възрастта им. Принтирате предварително картичките и децата оцветяват, може и да лепят допълнителни елементи.

коледен чорап

Петата игра е таен чорап на Дядо Коледа. В един коледен чорап скривате различни предмети и всяко дете тегли без да гледа. Когато изтегли може да каже песничка ако знае за предмета, стихче или да го опише. Отново зависи възрастта, затова добре преценете предметите. Напр. слагате Дядо Коледа в чорапа и ако детето изтегли може просто да го опише какъв е, с какво е облечен и какво прави или да каже стихче / песен за него.

коледна игра пластилин

Шестата игра е игра с пластилин. Играта е лесна. Давате пластилин на децата и се забавляват. Може да разпечатате голяма елха и да я украсяват с топки или други играчки от пластилин, а може просто да правят коледни формички и да се веселят.

коледен куклен театър

Седмата игра е много забавна за всички. Куклен театър! Та, кой не обича!? Може да разигравате първо вие, след това да оставите децата само да направят сценки и да включат своето въображение.

 

Всички игри освен забавление ще допринесат за развитието на много от процесите при децата като: фина моторика, когнитивни процеси, въображение и работа в екип. А какъв по чуден начин за обогатяване на детето от играта.

Коледа е веселба! Коледа е време за близките! Коледа е детство!

Весели игри и весели празници!

Сподели:
Стара публикация Нова публикация

Коментирай

Коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват

Translation missing: bg-BG.general.search.loading