Количка

Количката е празна.

Количка

Количката е празна.

5 полезни коледни подаръци

5 полезни за детето коледни подаръка

  • 29 November, 2022
  • Milka Ignatova
Детска коледна книга
  1. Книга

Книгата е може би най-традиционният коледен подарък. По време на тези магични празници е точното време да се потопим с детето и в магията на книгата. Прекрасните пъстри илюстрации подпомагат развитието на въображението и възприятията. Четенето на книги е тачинът, по който детето да възприеме нова информация (думи, изречения, ситуации), да ги запамети и след това да ги възпроизвежда. Освен това четенето сплотява, създава емоционална връзка помежду ни и подобрява концентрацията на детето. Е, какъв по-хубав и полезен подарък от това.

 коледен пъзел

  1. Пъзел

Друг интересен и полезен подарък е пъзелът. Има разнообразни варианти, но по празниците ще е пракрасно ако е на коледна тематика. Пъзелът е занимание, което много подпомага фината моторика, вниманието и мисленето на детето. Също така може да усвои нови думи като посочва и назовава по вече подредената картина. Пъзелът е игра, в която детето тренира своето търпение и се учи да изчаква. И не на последно място отново създава семейни спомени и приятни споделени емоции.

 Коледна елха подарък

  1. Коледна елха от филц

Това е един интересен подарък, който има все по-голяма популярност. Елхичката от филц е мека и има лепещи елементи оформени като играчки. Така може да позволите на детето съвсем само да има собствена елха, дори в стаята си. Може да я украсява само или заедно с вас, зависи как предпочита детето да играе. Може лесно да отлепва и залепва играчките и да разменя местата им. Това е едно занимание, което е много приятно за децата и носи ползи за тях. Отлепването и залепването подпомагат фината моторика и координацията око-ръка. Освен това може да назовавате играчките, които слагате на елхичката, а това обогатява речниковият запас. Ако детето е по-голямо може да правите словосъчетания, изречения, че дори и приказки. Може да включите назоваване на цветове и броене. Ето, че стана голяма игра с тази елха.

подаръка къща за коледа 

  1. Конструктор

Едва ли има дете, което вкъщи да няма конструктор. Това е занимание харесващо се на почти всички деца. Конструкторите, независимо дървени или пластмасови, са игра която има множество приноси към детското развитие. Допринасят за тренинга на фината моторика, мисленето, вниманието, координацията, праксисните умения. Детето може да прави различни фигури, да назовава различни цветове и да брои чрез конструктора. Освен това развива своето въображение и създава нови светове. Може да съчините приказка и отново така да обогатявате речника на детето. Разбира се, ако конструкторът е и на коледна тематика, празникът ще бъде още по-приказен. Конструирайте си нови забавни семейни емоции и се забавлявайте.

 Коледна шапка

  1. Творчески комплект

По Коледа домът ни е украсен с толкова красиви играчки, гирлянди, лампички. Но ако детето изработи нещо от себе си и го окачи на елхата, няма ли да бъде прекрасно и за него и за нас. Тук се появява творческият комплект. Има дървени, от платове, керамични, от стиропор, вие само изберете спрямо вашето дете. Дали с бои или флумастери няма значение. Може детето да лепи, оцветява, майстори и всичко това ще му донесе увереност и много настроение. Разбира се, отново доста ще допринесе за развитието на така важните процеси: фина моторика, мислене, внимание, цветово възприятие и още други. По време на работата говорете, разказвайте си неща свързани с това, което правите. И отново всичко това ако го правите заедно, няма как емоционалната привързаност да не се засили.

 

Весели празници!

Полезното може да бъде забавно и празнично!

 

Сподели:
Стара публикация Нова публикация

Коментирай

Translation missing: bg-BG.general.search.loading