Количка

Количката е празна.

Количка

Количката е празна.

Жена или майка - трябва ли да избираме?

Жена или майка - трябва ли да избираме?

  • 11 January, 2023
  • Milka Ignatova

Често в главата ми се върти един въпрос, който и други жени, майки засегнаха...

Откакто имам дете преди да облека нещо, направя нещо или гледам/слушам нещо все се питам.. " Като съм майка, трябва ли да го правя?"

И като се замислям все повече, се чудя, не е ли това ограничение в нашето съзнание!?

Снимаме се винаги с децата - неизбежно е, те са толкова мили и сладки, и забавни.. Показваме майчински моменти и забравяме за женските такива ..

Но понякога ми се иска да сложа по-къса рокля, а не вечните по-домашни рокли..

Иска ми се да сложа по-тежък грим нищо, че не съм на сватба..

Иска ми се да обуя висок ток ..

И се питам, трябва ли, може ли ... !?

Кой всъщност питам!?!? Не сме ли ние тези, които решаваме какво да носим, как и къде..

Това, че слушаме хип-хоп прави ли ни лоши майки? Това, че някои имаме обеци на носа има ли значение? Ако облека къса блуза лошо ли е, особено при 40 градуса ...

Трябва ли изобщо да избираме между Жена или Майка или по-скоро е необходимо да открием така търсената "златна среда" за всичко ..

Правилно ли е винаги да поставяме себе си на последно място!? Последни се храним, ако не е на крак, последни се приготвяме за навън, последни се къпем, последни и винаги последни. Трябва ли да е така? Стремим се да даваме всичко най-добро на семейството си. Най-качествената храна, най-хубавите дрехи, най-добрите отношения, а за нас запазваме ли нещо изобщо?

Смятам, че ако дадем на себе си най-доброто така ще дадем най-доброто и на семейството си! Няма да падне света ако веднъж отделим де минути, един час или цял един ден за себе си. За любима книга, разходка или просто да хапнем десерт в любимата си сладкарница.

Въпреки всичко, накрая на деня децата ни са възпитани, уважават и нас, и приятелите, и животните... Казват МОЛЯ, ЗАПОВЯДАЙ, БЛАГОДАРЯ!

Истината е, че съзнанието ни е единствената граница, а друга не трябва и да има. Майки сме да, но преди всичко сме Жени, а преди, преди всичко ХОРА.

 

Просто искам да кажа, че всеки приема света по свой начин и всеки е свободен в огромната вселена.., доколкото вече има свобода. Може би понякога съм имала предразсъдъци, може би и за мен са имали.. Истината е да се чувстваме добре в кожата си, в дрехите си, в обувките си, без значение дали са с висок ток или джапанки ..

 

Бъди смела, защото си

Майка и Жена!

Сподели:
Стара публикация Нова публикация

Коментирай

Коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват

Translation missing: bg-BG.general.search.loading