Количка

Количката е празна.

Количка

Количката е празна.

8 идеи за деца за летни забавления с вода

8 идеи за деца за летни забавления с вода

  • 23 July, 2023
  • Milka Ignatova

Лято. Време изпълнено с много игри и забавления. Време за семейството. Време за нови приключения и емоции. Най-вече подходящо време за забавления с вода. Когато е топло, дори горещо няма нужда да казваме на децата: „Не се мокрете!“ или „Внимавай, ще се намокриш!“. Напротив сега е момента дори да им предложим игри с вода, които освен, че ще ги разхладят, а и ще им донесат много забава и прекрасен летен спомен. Игрите с вода са много интересни и дори влияят позитивно върху емоциите на детето. Освен забавни, заниманията с вода често се определят като успокояващи и намаляващи стреса. Затова ще ви предложа някои игри, занимания или забавления, както решите да ги наричате, които може би ги знаете или някои сте позабравили. Доста от тях през моето детство бяха любимото ми занимание през лятото.

Игра 1: Воден басейн

През моето детство това беше локва или запушена мивка, но сега имаме пред нас множество избор от надуваеми, сгъваеми или сглобяеми водни басейни. Просто го слагате и пълните вода. Детето със сигурност ще е доволно.

Игра 2: Пръскане

Сега има много избор от водни пръскала, пистолети и други, но ако сте забравили ние се пръскахме с шише, на което правехме дупка на капачето. Е, опитайте! Хем нещо различно за детето, хем безплатно.

Игра 3: Стрелба с водни балони

Много цветно, мокро и весело занимание. Може да включите полезни неща като да назовавате цветовете, да стреляте в мишена или кофа за точност, както и да броите. А може и просто да се стреляте един друг.

Игра 4: Поливане

Това беше едно от любимите ми като дете. Да полея с маркуч градината. Повечето вода беше върху мен и приятелите ми, но това беше и смисълът. Ако нямате градина и маркуч, може да вземете малка лейка, с която да полеете цветята на терасата, а след това крачетата ви.

Игра 5: Миене на терасата

Ето, друго интересно занимание, което и аз обичах като дете. Миене на терасата и джапане във събралата се вода. Детето ще е във възторг. Хем помага, хем се забавлява.

Игра 6: Пране на килим

Има ли по хубава водна пързалка от тази, ами не. Хубаво направете пяна и пръскайте вода. Ако нямате големи килими, едно малко детско килимче ще свърши работа. Може да използвате детския шампоан за пяна, ако ви притеснява препарата за пране. Пишете букви, цифри и форми в пяната ако пожелаете. Абсолютно и стопроцентово забавление за детето.

Игра 7: Миене на колата

Друго занимание през лятото, за което често молех баща ми. Отново има гъби, четки, пяна и много вода. Ако имате тази възможност, направете автомивка с детето си, ще го запомни със сигурност.

Игра 8: Правене на водна яма

Тук вече е нужен пясък и вода. Копаете дупка в пясъка и започвате да пълните вода, докато пясъкът не я изпие. Може да имате накрая кално дете, но и със сигурност ще имате щастливо дете.

 

Весели летни и водни игри! Създавайте мигове, спомени, моменти и емоции, децата ви ще го оценят и запомнят, а вие също!

Сподели:
Стара публикация Нова публикация

Коментирай

Translation missing: bg-BG.general.search.loading