Количка

Количката е празна.

Количка

Количката е празна.

семейни коледни занимания

Семейни коледни занимания

  • 23 November, 2023
  • Milka Ignatova

Мили, хора! Тук с вас ще споделя няколко мои идеи за коледни занимания със семейството. Надявам се да ви донесат настроение е много нови спомени.

Игра 1. "Кажи коледна дума"

Един от семейството започва да изговаря наум азбуката и, когато му кажат останалите стоп, той спира и започват всички да назовават думи с избраната буква. Но идеята е да се назовават само думи свързани с Коледните празници и зимата. Гарантирам ви забава и много нови научени думички. 

С нашата коледна азбука ще може да научите много коледни думи и да направите семейните игри по-забавни и образователни.

Коледна азбука - игри за празници

Игра 2. "Състезание със снежинки"

Вземате един пакет памук и от него правите толкова топчета, колкото са участниците. Всеки трябва да има и по една сламка, но може и без ако нямате. Отбелязвате начална и крайна точка и започвате всички в коридори да издухвате топчетата. Топчето стигнало първо в края печели. 

 

Игра 3. "Да хванем Дядо Коледа"

Отпечатвате или нарисувате пет броя картинки на Дядо Коледа. Всички затварят очи, само един от семейството залепва или окача картините на белобрадия старец, а след това останалите ги търсят. Играта приключва щом се открият всички картини. След това някой друг от семейството ги крие. 

 

Игра 4. "Познай бисквитката"

В една кутия или чувалче слагате различни форми за сладки. По-добре е да бъдат добре оформени като фигурки, за да могат да се познават. Един член от семейството си завързва очите или ги затваря на един член и тегли форма за сладка. Трябва да познае на каква фигура или предмет е. След това се продължава със останалите членове от семейството. 

 

Игра 5. "Вкусно ли е?"

На поднос се поставят различни храни, желателно е коледни вкусове като мандарини, шоколад, бисквитки и т.н. Отново се затварят очите на някой от семейството и му се дава да опита нещо от подноса. Той трябва да познае какво е похапнал. След това се преминава към останалите членове от семейството. 

 

Игра 6. "Бърканица" 

В една голяма купа се слагат два или повече вида бонбони. Всеки от семейството започва да сортира в негови купчинки бонбоните. Който сортира най-много бонбони, печели. 

 

Игра 7. "Театрална вечер"

Облечете се, гримирайте се, фризирайте се, не е нужно да е нещо грандиозно, а по-скоро забавно. Измислете си ваша сценка за театър или намерете подходяща, която ви е любима и станете актьори. Гарантирана забава за семейните празници! 

 Опитайте се да пресъздадете магията от нашата коледна книжка "Илиним и коледното еленче".

Коледна книжка за децата - Илиним

                                     

 

Весели игри!

Весели празници!

 

Сподели:
Стара публикация Нова публикация

1 коментар

Весела Петкова

April 25, 2024

Страхотни идеи за игри! Благодаря! Весели празници!☃️❄️🌲🎄🎍🧨🔔🎀🎄❄️☃️🧨🌲

Коментирай

Translation missing: bg-BG.general.search.loading