Количка

Количката е празна.

Количка

Количката е празна.

На море с деца - ползи и идеи за игри

На море с деца - ползи и идеи за игри

  • 25 May, 2022
  • Milka Ignatova

Знаете, че морето ни носи много ползи, както за тялото така и за духа ни. Със своят лек полъх и чист въздух събужда съзнанието ни и го прави жадно за приключения. Много сме чували за ползите от солената морска вода богата на минерали и витамини. А слънцето, за къде без слънцето .. Дава ни така необходимите топлина, светлина и витамин D. А босите крачета тичащи по пясъка са едно от забавните и най-сладки неща. Всички знаем, че босото ходене много допринася за развитието на стъпалото на децата, както и техния баланс. Морският климат е приятен, полезен, богат на чудеса и вълшебства. И най- голямата полза е това, че всички сме заедно и се наслаждаваме на семейните мигове. Когато сме на почивка с деца обаче трябва да се подготвим и да напълним „раницата си“ с много игри и забавления.

Аз ще ви предложа някои летни занимания и игри, които може да играете по време на почивката си.

  1. Фигурки от морски пясък

Най-популярното занимание за децата на море. Грабвате кофи, лопати, гребла и ето ви игра. Може да се развихрите да правите замъци и да разказвате чудни приказки с дракони или морски създания.

Тази игра ще допринесе за развитието на тактилността, фината моторика, вниманието, мисленето и езиково-говорното развитие на детето.

  1. Търсене на морско съкровище

Търсене на камъчета, миди, рапани и други морски чудесии също е доста популярно занимание на морето. Може да ги броите, групирате, назовавате, да ги криете в пясъка и пак да ги откривате.

Тази игра ще допринесе за развитието на броене, мислене, групиране на еднакви предмети, генериране на реч и езиково разбиране и разбира се ще събуди любопитството на децата за откриване на нови неща.

  1. Морско писмо

Писането и рисуването в пясъка е една игра, която носи ползи за фината моторика на децата. Може да рисувате фигури, цифри, лесни предмети и така децата ще допринесете още повече за детското развитие.

  1. Топка в дупка

Лесна игра, която се състои детето да изкопае дупка и след това да се опитва да вкара топчето в нея. Нещо като баскетбол в пясък. Играта много ще допринесе за грубата моторика, вниманието и концентрацията на детето.

  1. Преливане на вода

Играта се състои в това детето да прелива вода от една кофа в друга. Може да прелива водата и с лопата. Играта е много полезна за фина моторика, внимание и концентрация. Също така игрите с вода действат успокояващо.

 

Почивката може да бъде просто почивка, но с деца почивката винаги е и голямо приключение. Може да играете тези игри, може да приготвите и ваши, важното е да прекарваме повече време заедно и да го запълваме с много усмивки, приключения и обич!

Сподели:
Стара публикация Нова публикация

Коментирай

Translation missing: bg-BG.general.search.loading