Количка

Количката е празна.

Количка

Количката е празна.

игри в планината

ИДЕИ ЗА ИГРИ В ПЛАНИНАТА

  • 26 January, 2022
  • Milka Ignatova

Кокато и където и да сме с деца, винаги трябва да сме подготвени с игри и интересни занимания. Дори и на почивка това е неизбежно. Затова всички предпочитащи планинския въздух и зеленината за своята почивка, забавление и отдих с деца, ще споделя няколко идеи за весели игри.

  • Събиране, сортирате и броене на шишарки, камъчета, пръчки... Може да ги назовавате, изброявате, сравнявате.
  • Опознаване на видовете дървета. Може да съберете от различни дървета по 2 листа и децата да откриват кои две са еднакви. Може да обяснявате и разказвате на кой вид дърво принадлежат листата.
  • Опознаване на горските животни. Макар и да не ги видите, освен някоя катеричка, може да разказвате на децата кой, как и къде живее. Как се движи, с какво се храни. Децата със сигурност ще се развълнуват от тази тема.
  • Събиране на пръчки и правене на къщурки , колибки. Може да си фантазирате кой ще се настани в малкия дом от пръчици. Украсете го с камъчета и други открити от вас горски съкровища.
  • Ако откриете или има близо до вас поточе или насъбрала се горска вода, може да направите хартиени лодки и да ги пускате с детето. Може да разказвате до какви чудни места ще достигне.

 

Тези игри не само ще обогатят знанието на детето за горската природа и живот, но и ще допринесе за неговото езиково-говорно развитие, неговото въображение, мислене и любознателност. Всичко новооткрито е приключение и носи много вълнение.

Милка Игнатова, Логопед

 

 

Сподели:
Стара публикация Нова публикация

Коментирай

Коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да се публикуват

Translation missing: bg-BG.general.search.loading